Amsterdam

Amsterdam is niet alleen de hoofdstad van Nederland, maar ook het startpunt van veel toeristen die aankomen in Schiphol en hun verdere ontdekkingsreis door Nederland starten. Jaarlijks overnachten er meer dan 14 miljoen toeristen samen met de meer dan 800.000 inwoners van Amsterdam. Wilt u deze stad bezoeken, dan doet u dat net als andere grote Europese steden niet in 1 dag. Er is zo veel te zien en beleven dat u uzelf makkelijk meerdere dagen kunt vermaken in deze hoofdstad. Voor iedere smaak een beleving, of u nu houdt van cultuur, avontuur of een romantische ambiance Amsterdam biedt het allemaal en meer. Het is daarom belangrijk om u van te voren goed te informeren over de mogelijkheden. Zo haalt u het maximale uit uw bezoek.

Om uw verblijf en bezoek aan Amsterdam nog leuker en effectiever te maken hebben de meest gezochte informatie voor u op een rijtje gezet.

Bekijk meer over Amsterdam:
Hotels in Amsterdam
Wonen in Amsterdam
Uitgaan in Amsterdam
Shoppen in Amsterdam
Attracties in Amsterdam
Restaurants in Amsterdam
Openbaar vervoer in Amsterdam
Stedentrip naar Amsterdam

Maar Amsterdam biedt nog veel meer!

Met 165 grachten en naar schatting meer dan 2.600 woonboten, biedt Amsterdam een unieke beleving en omgeving. Vooral in de avonduren wanneer de stad oplicht in het donker, krijgt de stad een romantische en adembenemende sfeer. Een tochtje door de grachten is een must bij een bezoek, u krijgt dan vaak gedetailleerde informatie over de panden en historie en u krijgt snel een overzicht van de stad.

De mensen in de hoofdstad van Nederland

Als hoofdstad van Nederland trekt Amsterdam inwoners aan uit het hele land en ook het buitenland. De goede infra en werkstructuur zorgt voor veel bedrijvigheid en mogelijkheden voor iedereen. Er wonen naar schatting meer dan 180 nationaliteiten in de stad.