Wonen in de grootste stad van Nederland, daar waar het altijd bruist en waar altijd iets te beleven is.Dat is wonen in Amsterdam. Een stad die nooit slaapt en waar je maar een paar stappen hoeft te zetten voor je weer een uniek plekje ontdekt. Als je houdt van de drukte en niet kan slapen als het te stil is in je slaapkamer, dan is een stad als Amsterdam ideaal om te wonen.

wonen in Amsterdam

Amsterdam heeft met haar ruim 700.000 inwoners een enorm aanbod aan huur en koopwoningen. Er is voor ieder wat wils, groot, compact, diep of hoog. Er is altijd wel iets te vinden en er komen dagelijks nieuwe woningen beschikbaar. Ben je opzoek naar een woning in Amsterdam hou dan de volgende tips in je achterhoofd:

  • Locatie, locatie, locatie. 
    Een woning kun je aanpassen, waar je woning staat niet. Kies daarom slim en weloverwogen waar je wilt wonen. De buurt moet lekker aanvoelen en de winkels in de buurt. Hou je van een bruisende omgeving, of juist een rustige omgeving. Is je woning of appartement dicht bij het openbaar vervoer of niet. Belangrijke zaken om rekening mee te houden, want eenmaal gekocht of gehuurd de weg terug is lastig.
  • Bezoek je buurt een s’avonds voordat je koopt of huurt!
    Vaak bezoek je een woning bij een bezichtiging overdag, als e bloemetjes er lekker bij staan en de buurt rustig is, kom je nu dicht bij de koop of huur van een woning. Ga dan ook eens in de avond langs en observeer wat je dan ervaart. Voel je je veilig, wat gebeurt er op straat en hoe reageren je buren? Belangrijke zaken die handig zijn voordat je je keuze maakt.
  • Vervoer
    Ja ook je vervoer is belangrijk vooral in een stad als Amsterdam. Want als je veel met de auto reist en je kiest de verkeerde wijk in Amsterdam heb je een probleem. Want parkeren is in sommige wijken een vak apart. Is dit belangrijk voor je hou hier dan zeker rekening mee. Zo voorkom je hoge parkeerkosten en veel frustratie. Ook als het openbaar vervoer belangrijk voor je is, is het belangrijk van tevoren te checken hoe snel je op je werk kunt zijn of bij je familie en vrienden vanaf je woning.

Wonen in Groot Waterloo

Een van de mooiste wijken om te wonen is wel bij het Waterlooplein, maar besef je wel dat je moet passen in deze diverse wijk. De mensen uit Groot Waterloo komen uit verschillende landen in de wereld en er is altijd wat te doen. De mensen zijn vriendelijk en verwachten dit ook terug, maar ze zijn ook direct zoals we van Amsterdammers gewend zijn. Ook heeft het gebied veel historie en wordt verwacht dat je je woning en aankleding netjes houdt. Het is een ideale plek voor jonge professionals, jonge gehuwden en studenten. Maar het is een minder geschikte plek om kinderen op te laten groeien. De ruimte om te spelen is wat beperkt en er is veel verkeer.