De stad Amsterdam trekt al jaren de meest invloedrijke en creatieve mensen uit heel Nederland naar zich toe. Het is dan ook niet zo raar dat hier de meest dure en exclusieve winkelstraten van het land te vinden zijn zoals de Kalverstraat en de PC (Hooftstraat). U kunt het zo gek niet bedenken of het is te vinden.

De meest exclusieve winkelstraten
Als geld geen rol speelt, dan is de PC (Hooftstraat) de place to be. Hier is met name veel mode te vinden van exclusieve merken en unieke designers. Ooit een tas willen hebben van meer dan 5.000 euro, u vindt hem gegaraneerd in deze straat.

Ook voor de beste deals
Ook met een budget kunt u goed vertoeven in de stad. Denk maar eens aan de dagelijkse vlooienmarkt aan het Waterlooplein. Hier worden dagelijks leuke, oude, en verrassende producten verhandeld. Vergeet niet af te dingen, dat kan uw koopje namelijk extra voordelig maken. Bij de meeste producten kunt u namelijk met slim onderhandelen 10% tot 20% van de prijs halen. Zo heeft u later een welverdiend kopje koffie met gebak terugverdiend.

Overzicht van de meest bezochte winkelcentra
Naast de binnenstad, kunt u ook terecht bij 1 van de vele winkelcentra’s. In het volgende overzicht staan de meest bezochte winkelcentra van de stad:

1. Winkelcentrum Boven ‘t Y
2. Winkelcentrum Plein ’40-45
3. Winkelcentrum in de Banne