Stedentrip naar Amsterdam

Als je een grote Europese stad wil bezoeken dan hoef je eigenlijk niet ver te zoeken. In ons eigen land kun je het al vinden: Amsterdam. Onze eigen hoofdstad was vroeger natuurlijk al een erg populaire en belangrijke stad, maar Amsterdam is tegenwoordig nog steeds zeer in trek bij de toeristen en wordt dus ook gezien als één van de ‘hoofdsteden van Europa’. De kleine grachtjes, de coffeeshops en nog vele andere locaties zorgen voor een grote toestroom aan toeristen.

Vervoer

Amsterdam is voor onszelf natuurlijk makkelijk bereikbaar. Vanuit bijna elk punt in Nederland kun je er in een ochtend naartoe rijden. Maar voor buitenlanders of mensen die niet beschikken over een auto, zijn er nog genoeg andere mogelijkheden. Amsterdam beschikt over meerdere treinstations met daarbij natuurlijk het grote en indrukwekkende Amsterdam-Centraal. Het grote gebouw waar de vele treinen aankomen vormt als het ware een stroom van toeristen door de stad.

Mocht je erg ver uit bijvoorbeeld het buitenland komen, is het vliegtuig uiteraard de meest voor de hand liggende optie. In Amsterdam zijn er wat kleine vliegvelden, maar dat is meer voor kleinere vliegtuigen en privé vliegtuigen. Voor de echte grote stoet van reizigers is vliegveld Schiphol de ‘place to be’. Het gigantisch snel groeiende vliegveld vormt tegenwoordig een landingsplek voor vluchten door de hele wereld, mensen uit Amerika tot aan China komen allemaal samen op Schiphol.

Een andere populaire optie om te reizen naar Amsterdam is de hogesnelheidstrein. Amsterdam is één van de grote steden in Europa wat ligt op de baan van de hogesnelheidstrein. Met die relatieve nieuwe trein kun je zonder te hoeven vliegen in een opmerkelijk korte tijd reizen naar de grote steden in Europa.

Activiteiten

Amsterdam is echt een stad wat van alles te bieden heeft. Het is zoals andere grote steden ook een historische stad. Veel oude gebouwen en straatjes die de oude tijd van Nederland uitstralen. Maar daarentegen zijn er zeker ook grote winkelstraten en luxe restaurants. Deze dingen zie je weleens vaker in andere steden, maar als je écht naar Amsterdam komt voor de trekpleisters, heb je hier een korte lijst van plekken die je eigenlijk moét bezoeken als je in Amsterdam bent.

Rijksmuseum

Dit prachtige oude gebouw dient als museum met kunstwerken waar kunstliefhebbers hun vingers bij af kunnen likken. Maar ook voor de ‘neutrale’ bezoeker is het de moeite waard om even naar binnen te gaan en de kunstwerken te bewonderen. Het bekendste werk wat er te vinden is, is de nachtwacht van Rembrandt van Rijn. Voor iedereen is het leuk en vermakelijk om een kijkje te nemen.

Naast dit museum zijn er ook nog vele andere musea in Amsterdam te vinden over allerlei onderwerpen.

Dierenpark Artis

Ook is er een grote dierentuin te vinden in Amsterdam. Voor iedereen in het gezin is het leuk om een dagje naar de dierentuin te gaan. Van jong tot oud, het blijft een leuke ervaring. Talloze (zeldzame) dieren zijn buiten te vinden én ook in de binnen-verblijven is er genoeg om te bewonderen.

Vondelpark

Dit park staat midden in het centrum van de stad en is een prachtige plek om even rust te nemen. Het ‘groene hart’ biedt een groot contrast met de drukke winkelstraten en is daarom ook zo populair om bijvoorbeeld even te lunchen of te picknicken. Mocht je tijdens een lange dagen door de straten zwerven even willen uitrusten, is dit de plek om even te bezoeken.

Naast de plekken die we zojuist voor je hebben benoemd zijn er nog talloze andere plekken die voor iedereen wat te bieden hebben. Daarom is het echt de moeite waard om Amsterdam eens te bezoeken!