Goedkope energie in Amsterdam

Energie hebben we allemaal nodig. Om te kunnen koken, douchen, tv kijken en ga zo maar door. Vooral de verwarmingsketel is een grootverbruiker in huis en één van de meestvoorkomende vaste lasten voor bewoners in Amsterdam. Deze zorgt ervoor dat uw huis warm blijft, maar ook dat er warm water uit de kraan stroomt. Wel zo prettig. Een gemiddeld huishouden betaald zo’n 1800 euro per jaar voor de energierekening. Een fors bedrag. Maar besparen is mogelijk! Wonen in Amsterdam is al duur genoeg. Wij geven u daarom een aantal tips om te bezuinigen op uw energie, zodat uw woonplezier in Amsterdam nog groter wordt.

Vervang de gloeilampen

Amsterdam kent veel oude huizen. Mooi, maar vaak niet erg energiezuinig. Ten eerste doet u er goed aan om alle gloeilampen te vervangen voor led-lampen of spaarlampen. Deze verbruiken tot 80 procent minder energie, maar geven u net zoveel licht. Ook is het aan te raden om dimmers te gebruiken, waardoor lampen op half vermogen gezet kunnen worden. Dat scheelt in uw portemonnee en is ook nog eens erg sfeervol.

Kies voor een licht interieur

Gebruik lichte kleuren in uw interieur en op de muren. Lichte kleuren geven een optisch ruimer effect in huis en u  kunt optimaal gebruik maken van het daglicht. De lichte kleuren van de muren en het interieur weerkaatsen namelijk het daglicht. Hierdoor hoeft u minder snel de lampen aan te zetten.

Zorg voor goede isolatie

Let er op dat u kieren en gaten dicht maakt. Tochtstrips zijn hier een goed hulpmiddel voor. Kieren en gaten in huis zorgen er voor dat veel warmte verloren gaat. Gebruik radiatorfolie achter de verwarming. Dit zorgt ervoor dat de warmte niet via de buitenmuur naar buiten gaat, maar dat u de binnenkant van uw huis optimaal verwamt. Dubbelglas in de ramen zorgt ook voor een betere isolatie. Zo blijft in de winter de warmte binnen en de kou buiten. In de zomer kan het er juist voor zorgen dat het binnen lekker koel blijft, terwijl het buiten warm is.

Kook zuinig

In de keuken staan veel elektrische apparaten die allemaal stroom verbruiken. U kunt veel energie besparen in de keuken door een energiezuinige kookplaat te gebruiken. Koken op gas is voordeliger dan elektrisch koken. Uw eten is sneller heet en de temperatuur is makkelijker te reguleren.

Kies voor een goedkope energieleverancier

Vroeger bepaalde uw woonplaats welke leverancier u van energie kon verzien. Tegenwoordig heeft u zelf de keuze. Kiest u voor energie van UnitedConsumers dan bent u altijd verzekerd van een laag tarief. UnitedConsumers levert altijd energie met korting. Hierdoor kunt u tot wel 340 euro in drie jaar besparen. En met de stapelkorting krijgt u ook nog eens altijd 1,00 cent korting bovenop het leveringstarief van de regioleverancier van Amsterdam.