Vaste lasten voordeel Amsterdam

Wonen in Amsterdam is al duur genoeg. De vaste lasten oftewel de maandelijkse terugkerende kosten om het huishouden te runnen zijn vaak hoger dan in andere gebieden van het land. De huurprijzen en hypotheken liggen hoog, omdat het een gewilde stad is om te wonen. Veel Amsterdammers bekijken daarom regelmatig of ze hun vaste lasten voordeliger kunnen. En dat kan eenvoudig met een aantal simpele trucjes en tips.

  1. Kies voor een aanbieder die altijd een scherpe prijs hanteert
  2. Vergelijk uw tarieven en voorwaarde eens per jaar
  3. Bent u langer klant, vraag dan eens naar voordelen voor bestaande klanten

Bekijk hieronder een aantal tips om snel uw vaste lasten te verlagen voor

Goedkope energie in Amsterdam
Voordelige zorgverzekering in Amsterdam
Goedkope autoverzekering in Amsterdam
Goedkoop mobiel abonnement

Tips om vanuit thuis uw vaste lasten te verlagen

1. Verlaag uw verbuik

Door bewust om te gaan met uw energieverbruik en thermostaat kunt u jaarlijks tientallen tot soms wel honderd euro besparen op uw energierekening. Ook zijn investeringen in isolatie, een zuinige cv ketel en zuinige apparatuur een investering in de toekomst voor uzelf en het milieu.

2. Rij bewust

Uw autoverzekering wordt goedkoper als u weinig of geen schade claimt. Ook is uw brandstofverbruik gunstiger en kunt u dus meer kilomters rijden met de zelfde tank.

3. Kies het juiste pakket

Een ruim mobiel abonnement, waar u maar weinig gebruik van maakt, kost u geld. Daarnaast verschuift uw verbruik steeds vaker van bellen/sms naar data en is het verstandig in de gaten te krijgen hoeveel u nu verbruikt en hoeveel u nodig heeft. Wellicht betaalt u nu voor diensten die u helemaal niet gebruik en of moet u bijbetalen omdat u meer gebruik maakt van diensten die u voordeliger kan afnemen. Ditzelfde geldt ook voor bijvoorbeeld uw zorgverzekering, wanneer u verzekert bent voor zaken waar u weinig tot geen problemen mee heeft. Dan kan het goedkoper zijn om zelf het risico te dragen. Tandartsverzekeringen zijn daar een voorbeeld van, deze verzekeringen zijn vaak duur voor mensen die weinig tot geen problemen hebben met hun gebit.