Amsterdam is de grootste gemeente van Nederland. Niet alleen de hoofdstad Amsterdam behoort tot deze regio, maar ook de Metropoolregio Amsterdam, Almere, Haarlem, Het Gooi, Purmerend en Zaanstad. Bij elkaar zijn deze steden goed voor zo’n 2,4 miljoen inwoners. De hoofdstad en de steden daar omheen hebben niet alleen veel inwoners, maar trekken ook nog eens vele bezoekers. Veel mensen kiezen in deze drukke steden voor het openbaar vervoer. Dit kost u vaak iets meer tijd en is iets voordeliger, maar voorkomt een hoop stress op de weg. Toch zijn er ook genoeg mensen die wel voor de auto kiezen. Zo bent u niet afhankelijk van vertrektijden en kunt u overal naartoe rijden waar u heen wilt.

Goedkoop tanken

Rijdt u veel met de auto dan kost dat natuurlijk brandstof. Bij tankstations langs de snelweg zijn de brandstofprijzen vaak het hoogste. Als het even kan is het dus verstandig om uw auto ergens anders vol te gooien. Wilt u extra voordelig tanken? Dat kan met de tankkaart van UnitedConsumers! Met deze tankkaart bespaart u altijd minimaal zes cent per liter op de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs (GLA). Als u aan de pomp vanuit het tankstation al zes cent korting krijgt bovenop de adviesprijs, krijgt u daar met de tankkaart nog één cent garantiekorting bovenop. Zo kunt u altijd voordelig tanken. UnitedConsumers kan deze korting bieden doordat zij vanuit een collectief werken. Door groot in te kopen, kunnen lagere prijzen gegeven worden.

Bij deze tankstations krijgt u via de UnitedConsumers tankkaart extra tankkorting:

Autoradam Amsterdam > Nieuwpoortkade 5
Total de Pijp > 2e Van der Helststraat 70
BP De Vries > Metaalbewerkerweg 3-17
Total Flierbos > Gooiseweg 50
Total Ganzenhoef > Gooiseweg 51
Total Kromwijkdreef > Kromwijkdreef 20
Total Marwijk Kooij > Marwijk Kooijstraat 40
BP Parnassusweg > Parnassusweg 850
Total Stadionplein > Stadionplein 36
Total Vlugtlaan > Burg. De Vlugtlaan 121
BP Zuiderzeeweg > Zuiderzeeweg 1000
BP Zwart Tank & Wascentrum > Ookmeerweg 501
Vraag hier eerst uw tankkaart gratis aan. Zo kunt u voortaan korting krijgen bij deze tankstations.

Hoe werkt de tankkaart?

Via UnitedConsumers vraagt  u de tankkaart gratis aan. Deze krijgt u vervolgens binnen twee weken thuis gestuurd. Bij ruim 600 tankstations in Nederland kunt u de tankkaart gebruiken. In Amsterdam kan dit onder andere bij tankstations aan de Nieuwpoortkade, Gooiseweg, Stadionplein en Zuiderzeeweg. Bij het betalen laat u uw tankkaart scannen door de pompmedewerker. De korting ziet u niet direct op de rekening, maar wordt binnen 24 uur bijgeschreven in uw persoonlijke kortingstegoed.

Brandstof besparen

Naast goedkoop tanken kunt u ook zelf brandstof besparen. Dat scheelt in de portemonnee en is beter voor uw auto. Om brandstof te besparen is het aan te raden tijdens het rijden op tijd door te schakelen naar een hogere versnelling. Hoe hoger het toerental, hoe meer brandstof er namelijk verbruikt wordt. Kijk tijdens het rijden goed vooruit. Zo kunt u op tijd anticiperen op het verkeer. Dit voorkomt onnodig hard remmen of snel optrekken. Ziet u dat het aankomende stoplicht op rood staat, laat uw auto dan tijdig uitrollen in plaats van te remmen. Is het warm in uw auto? Zet dan eerst een raam open voordat u de airco aanzet. Het gebruik van de airconditioning leidt tot vijf tot tien procent meer brandstofverbruik.