Wat te doen in Amsterdam

In Amsterdam is enorm veel te beleven. Vandaar ook dat deze hoofdstad jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht wordt. In dit bericht informeren we je verder over de mogelijkheden in Amsterdam en de meest populaire bezienswaardigheden.

De pareltjes van Amsterdam

Veel van de mooiste plekken in Amsterdam zijn minder bekend bij het grote publiek. Iedereen kent het Rijksmuseum, Amsterdam Dungeon en Madame Tussaud. Maar attracties als het Rembrandt Huis, het Waterlooplein, het Begijnhof of het Nationaal Ballet staan minder op de radar van veel bezoekers. Toch zijn ze enorm de moeite waard om te bezoeken. 

Kijk voor meer tips op: www.bestofamsterdam.com 

Dit wil je niet missen in Amsterdam!

Het Rijksmuseum

Het meest invloedrijke en bekendste museum ter wereld, dat zeer hoog aangeschreven staat is het rijksmuseum. Die hier bijvoorbeeld het meesterwerk de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn tentoonstelt. Een van de meest prestigieuze musea ter wereld, die in 1 adem genoemd wordt met het Louvre uit Parijs of het Vaticaan in Rome. Het museum is een betaalbare, leerzame en leuk uitstapje, dat een onuitwisbare indruk zal achterlaten.

De Wallen van Amsterdam

Amsterdam zou Amsterdam niet zijn, zonder de wallen. De plek waar alles draait om sex en de dames van plezier. Veel toeristen nemen hier en kijkje uit nieuwsgierigheid en nemen wellicht ook nog een souvenier mee. De Wallen liggen aan de linker kant wanneer je vanuit het centraal station de binnenstad in loopt.

De Johan Cruijff Arena

Tijdens een bezoek aan Amsterdam, kun je eenvoudig met de trein een tussenstap maken bij de Johan Cruijff Arena, voorheen de Amsterdam Arena genoemd. Hier speelt voetbalclub Ajax haar voetbalwedstrijden in een stadion met een capaciteit van meer dan 50.000 zitplaatsen. In het verleden was dit stadion ook de thuisbasis van de Amsterdam Admirals een Nederlands American Football Team.

Het Anne Frank Huis

Veel toeristen bezoeken het huis van Anne Frank een Joods meisje dat in de tweede wereld oorlog een dagboek schreef, dat later wereld beroemd werd. Hierin beschreef ze haar leven tijdens de oorlog en bracht ze het gevoel van de onderdrukking naar papier. Het huis is te bezoeken in Amsterdam en biedt een kijkje in het leven van deze voor Nederland verschrikkelijke tijd. Ook kun je kijken in de geheime kamers, waar Joodse inwoners van Amsterdam verstopt zaten voor de nazi’s. Het Joods museum dat verderop in Amsterdam ligt aan het Waterlooplein, biedt nog meer inzichten van meerdere Joodse inwoners in Amsterdam. Hier is een culturele verzameling, van verhalen, kunst en cultuur te bezichtigen.

Madame Tussauds

Voor een grappig uitje, bezoeken vele het beroemde Madame Tussauds. Een verzameling van wassenbeelden van beroemdheden zoals James Bond, Madonna, Nick en Simon, Barrack Obama en het koninklijk paar. Je kunt ermee op de foto gaan, alsof je ze echt ontmoet hebt. Ook zijn er verschillende activiteiten zoals een vr ervaring op het podium bij een bekende dj en een podium waarop je je zangkunsten kunt laten horen. Het biedt veel vertier voor jong en oud.

Het van Gogh Museum

Ook 1 van de meest beroemde schilders van Nederland Vincent van Gogh geboren in Nuenen heeft een enorm museum in Amsterdam. Er zijn verschillende tentoonstellingen van deze groot meester te bewonderen, maar ook hoe de invloed van andere culturen de schilderwerken hebben beïnvloed. Denk aan de zelfportretten van van Gogh of de diverse landschappen en bloemen die hij heeft geschilderd.

Nemo Science Museum

Iets buiten Amsterdam ligt het Nemo Science Museum een museum dat jaarlijks door meer dan 600.000 mensen bezocht wordt en is toegewijd aan techniek en wetenschap. Zo zijn er tentoonstellingen die over het verleden vertellen, de toekomst en het heden. Er zijn diverse experimenten die je zelf kunt doen en waar kinderen en ook volwassenen veel van kunnen leren. Ook is er een groot gedeelte toegewijd aan water een belangrijk onderdeel van de Nederlandse geschiedenis en kennis. Nederland is namelijk een land dat veelal onder de zeespiegel ligt, hierdoor is het van levensbelang dat wij het water uit de zee kunnen temmen. Dat doen wij met deltawerken en dijken en dammen. In dit museum leer je daar nog meer over.

Het scheepvaart museum

Ons land heeft een enorm rijke historie op het water, van het verleden in de VOC tijd, waarin ons land voorloper was in het ontdekken van nieuwe wereld gebieden en het vinden van nieuwe routes om handel te drijven naar de moderne tijd. Waarbij we in 1 van de grootste havens van de wereld (Rotterdam) de grootste schepen kunnen laden en lossen. Het is iets om trots op te zijn en waar veel leuks over te leren en ervaren is in dit museum.

De Jordaan

Een uniek gebied in Amsterdam, waar tussen de grachten de echte Amsterdammers leven. Het is een wijk die tussen het water van de prinsengracht ligt en de brouwersgracht. Wanneer je hier doorheen wandelt of fiets leer je het leven in Amsterdam goed kennen, dat is druk, veel bezigheden en dicht op elkaar gebouwde huizen. Het is ook een gezellig gebied, met vele barretjes en restaurantjes. In de zomer kun je hier uitstekend vertoeven.

Bodys World

\Altijd al eens het menselijk lichaam zonder huid willen bekijken. Dat kan bij de tentoonstelling van Bodys World. Deze dagelijkse tentoonstelling biedt je een kijkje in het menselijk lichaam. Je ziet de spieren, lichaamsdelen en organen van mensen en dieren. Je moet er wel een beetje tegen kunnen, maar als je nieuwsgierig bent is het zeker een aanrader om eens langs te gaan.

Paleis op de dam

Het koningklijk paleis op de dam, dat je vindt in het midden van Amsterdam is ook een must see attractie. Dit enorm paleis dient ook als ontvangt van hoge gasten, wanneer koning Willem Alexander bezoekers verwelkomt in Nederland. Ook kun je in dit museum verschillende symposia bekijken en worden er ook tentoonstellingen gehouden. Het paleis is gebouwd tijdens de gouden eeuw en staat bekend als 1 van de meest belangrijke monumenten van ons land. Het is een enorm gebouw met een grote en indrukwekkende tuin eromheen.