Werkzaamheden metrostation Waterlooplein

Op 3 oktober starten de werkzaamheden aan het nieuwe Metrostation aan het Waterlooplein. Het station wordt volledig gerenoveerd en gemoderniseerd. Het station bestaat al meer dan 40 jaar en heeft in al die tijd alleen lichte onderhoudsbeurten gehad. Deze renovatie zal het station upgraden naar een volledig en volwaardig Amsterdams metrostation.

Metrostation Waterlooplein

Het Metrostation aan het Waterlooplein zal worden gerenoveerd in 2 fases. De eerste fase zal starten op 3 oktober en duren tot zeker begin januari. Hierdoor zijn de toegangen aan de Stadhuis zijde en blauwbrug gesloten. De opening aan het Hortusplantsoen is wel open. Vanaf 3 januari tot 11 april kunt u de Hortusplantsoen ingang niet gebruiken, maar wel zijn dan de Stadhuis en Blauwbrug ingangen weer open. 

Door de werkzaamheden zullen enkele diensten tijdelijk niet meer gebruikt kunnen worden zoals de geldautomaat, winkels en liften. U kunt wel in de buurt van het Waterlooplein pinnen.

Avond metro
Het kan voorkomen dat er minder metro’s rijden inverband met de werkzaamheden. Dit is nodig om bepaalde herstelwerkzaamheden uit te voeren zoals bovenleidingen en werkzaamheden naast het spoor. De gemeente zorgt ervoor dat dit op tijdstippen gebeurt, waar normaal gesproken minder gebruik gemaakt wordt van deze metro. Het kan voorkomen dat metro’s ingepland na 20:30 niet stoppen aan het Waterlooplein. Raadpleeg daarom op die tijden altijd de reizigers informatie.

Welke renovatie werkzaamheden?
De werkzaamheden gaan zorgen voor een modern en veilig station met deels glazen liften, betegelde wanden, geschuurde vloeren, nieuwe aparaten en winkels. Alles zodat u rustig en comfortabel kunt reizen van en naar het Waterlooplein

Waar ligt het Metrostation

Het Metrostation kunt u eenvoudig vinden via onderstaand kaartje.

 

Het station Waterlooplein is 1 van de 16 stations die tussen 2016 en 2018 gerenoveerd worden.