Kortsluiting door waterschade in Amsterdam

Water en elektriciteit gaan niet samen. Indien deze twee met elkaar in aanraking komen, ontstaat er kortsluiting. Dit is natuurlijk niet wenselijk. Toch krijgen veel bewoners van het Waterlooplein in Amsterdam vroeg of laat te maken met dit probleem. Regelmatig komt het voor dat er kortsluiting ontstaat door waterschade. Dit kan bijvoorbeeld na een flinke bui zijn, maar een lekkage kan eveneens de oorzaak zijn. Indien u te maken heeft met kortsluiting door waterschade, heeft u geen beschikking meer over stroom. Het probleem moet in dat geval in eerste instantie verholpen worden. Veel mensen weten echter niet hoe. En daarbij komt dat veel mensen ook niet weten hoe zij kortsluiting door waterschade voorkomen. Wij bieden u in deze tekst de helpende hand. 

 

Spoor het probleem op 

Voordat u stappen kunt ondernemen om kortsluiting door waterschade te verhelpen, moet u het probleem opsporen. In het geval van een lekkage is dit doorgaans niet bijzonder lastig. Er staat dan vermoedelijk een plas water ergens in uw woning. Ook kunnen vochtplekken op de muur duiden op een lek in de muur of waterleiding. Staat er nergens een plas water en ziet u ook geen vochtige plekken? Dan kan er sprake zijn van een onzichtbare lekkage. Schakel in dat geval een professional in om het lek op te sporen. Blijf in de tussentijd vooral van uw elektra af. U loopt dan namelijk een verhoogd risico op een stroomschok.  

 

Laat kortsluiting verhelpen door elektricien

Heeft u te maken met kortsluiting als gevolg van waterschade? Dan moet het probleem op de juiste manier verholpen worden. U kunt in dat geval zelf in uw elektrische installatie duiken. Wanneer u hier geen ervaring mee heeft, is dit echter niet verstandig. Schakel dan gewoon een elektricien in Amsterdam in. Hij weet namelijk precies hoe hij kortsluiting door waterschade moet verhelpen. Dit geldt niet alleen in uw woning, maar ook bijvoorbeeld in uw tuin. Aangezien elektra buiten veelvuldig blootgesteld wordt aan water, is dit regelmatig de veroorzaker van kortsluiting. Zeker wanneer de elektra niet juist is aangelegd. 

 

Zorg voor een veilige aansluiting

Woont u in een betrekkelijk oude woning? Of heeft u gewoon veel last van waterschade? Dan is het verstandig om de elektra in uw woning eens na te laten kijken door een elektricien in Amsterdam. Een elektricien kan ervoor zorgen dat de elektra in uw woning op een veilige manier ge├»nstalleerd is. Hierdoor wordt de kans op kortsluiting door waterschade in de toekomst al aanzienlijk kleiner. Probeer niet zelf uw aansluiting veiliger te maken, zeker niet wanneer u hier geen verstand van heeft. In dat geval heeft u binnen de kortste keren zo weer te maken met kortsluiting door waterschade.