Meer weten over hoe vroeger Nederlanders leefde rond de Zuiderzee? Dat kan in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen nabij Amsterdam. In dit museum leer en zie je hoe het dagelijks leven was in 1932. Wist je dat de Zuiderzee nu bekend is als het IJsselmeer? Dat veranderde toen de afsluitdijk gebouwd werd. In dit museum kun je van alles bekijken zoals de schatten die de Zuiderzee met zich mee heeft gebracht, loop door de nog authentieke huisjes, winkels en straatje en ervaar hoe het leven toen was. Een unieke ervaring en een kijkje achter de schermen van de Nederlandse cultuur.

 

Informatie over het Zuiderzeemuseum

 

Het Zuiderzeemuseum is in twee delen opgedeeld, het buitenmuseum. Daar waar u in de openlucht kunt rondlopen in een dorp uit de tijd van de Zuiderzee en het binnenmuseum en waar de mensen u laten zien hoe het leven was in de tijd van de zuiderzee, hoe ze werkten, eten, speelde en zich vermaakten. Daar waar u kunt genieten van een unieke tentoonstelling met meer informatie over de geschiedenis, gebeurtenissen en vonsten in en rond de Zuiderzee.

 

Openingstijden Zuiderzeemuseum
Het buitenmuseum is dagelijks open van 10:00 tot 17:00 open t/m 23 oktober. Daarna  op 20, 26, 27 november tijdens het Pietendorp en in de kerstvakantie van 24 december tot en met 8 januari 2017. De openingstijden zijn dan van 10:00 tot 16:00 uur.

Het binnenmuseum is het jaar geopend van 10:00 tot 17:00 behalve op 1e kerstdag. Op onderstaand kaatje kunt u het museum makkelijk vinden:

Entree kaartje Zuiderzeemuseum
Volwassene 16 euro
Kinderen van 0 tot 3 jaar mogen gratis naar binnen
Kinderen van 4 tot 12 jaar 10 euro
Er zijn ook prijzen voor gezinnen met 2 volwassenen en 2 kinderen tot en met 12 jaar. De entree is dan 40 euro.
Uw toegang is ook gratis indien u de volgende voordeelkaarten heeft:

  • Museumkaart
  • I Amsterdam City card

Meer weten over museums in en rond Amsterdam kijk dan hier.