Sexmuseum Amsterdam

Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen de hoofdstad van Nederland en vele nemen ook een nieuwsgierig kijkje in het Sexmuseum. Vooral omdat Nederland als vooruitstrevend land bekend staat, met legale drugs, prostitutie en vrije meningsuiting. Het Sexmuseum geeft een kijkje in de geschiedenis van sex op een leuke en soms educatieve manier. Het is 1 van de hotspots in de stad en voor een paar euro een uniek kijkje in een aparte wereld.

Dit krijg je te zien

In verschillende zalen worden eeuwen behandeld en met name hoe de sex in die tijd een rol speelde in het dagelijks leven en in verschillende culturen. Zo zijn er attributen tentoongesteld, worden verhalen vertelt en voorspellingen voor de toekomst. U ziet en hoort hoe dit onderwerp in de samenleving stond en hoe bijvoorbeeld de beeldendekunst er gretig gebruik van maakte. Vele kunstenares gebruiken naakt, sex en andere expressies om een gevoelige snaar te raken bij het publiek. Veel van deze kunststukken die vroeger als schokkend ervaren werden. Zien wij al weer als normaal.

Waar vind ik het Sexmuseum?

Het sexmuseum in Amsterdam ligt aan 1 van de bekendste straten het Damrak. Vanuit het centraal station loopt u rechtuit richting de Beurs van Berlage, u komt dan vanzelf langs het Sex Museum. In dezelfde straat, maar iets verderop vindt u Madam Tussaud. Het is daarmee uitstekend bereikbaar met de trein, bus en te voet. Gaat u met de auto dan is het verstandig deze in een nabijgelegen parkeergarage te parkeren en wandelend naar het museum te gaan. Parkeren buiten een garage in Amsterdam is namelijk lastig en heel duur.

Openingstijden Sexmuseum

Het museum is dagelijks geopend. Van maandag tot en met zaterdag tussen de tijden 09:30 tot 23:30 en op zondag van 08:30 tot 22:30. Bij dit museum geldt wel een minimum leeftijd van 16 en een kaartje kost slechts 4 euro.