Over het Rijksmuseum

Volgens vele het mooiste museum van Nederland en Amsterdam, met kunst uit alle hoeken van de wereld, waar een connectie met Nederland te vinden is. Met beroemde werken als de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn, werken van kunstenaar Johannes Vermeer zoals het Melkmeisje en De Liefdesbrief en vele andere. Dit museum is het neusje van de zalm en vergelijkbaar met andere hoogwaardige musea zoals het Louvre in Parijs of het Vaticaan in Rome.

Dit ontdek je in het Rijksmuseum

Het museum heeft vele historische kunst trekpleisters, maar ook moderne kunsttentoonstellingen. Vele werken dateren van de 17e eeuw en herbergt al sinds 1885 kunstschatten van Nederland. Inmiddels heeft het museum meer dan 80 zalen, waarin structurele werken tentoongesteld worden of wisselende tentoonstellingen te zien zijn. Zo worden er regelmatig ook kunststukken geruild met andere musea. Neem alvast een kijkje in de keuken via onderstaande video.

Zo kom je bij het Rijksmuseum

Het museum is te vinden aan de Museumstraat, daar waar ook andere musea zoals het Diamantenmuseum, Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum te vinden zijn. Via de bus en de tram kun je deze plek eenvoudig en goedkoop bereiken, maar ook met de auto. Parkeren kan eenvoudig in de nabijgelegen parkeergarages. Dat is ook aan te raden, wanneer u met de auto komt. Omdat parkeren aan de straat in Amsterdam een dure aangelegenheid is. Los van het feit dat er weinig plekken beschikbaar zijn.

Openingstijden

Het museum is dagelijks geopend van 09:00 tot 17:00 uur.

Ticketprijzen zijn als volgt: Volwassenen:

  • € 17,50
  • Jongeren t/m 18 jaar, Museumkaart, Vrienden van het Rijksmuseum, ICOM, Vereniging Rembrandt, KOG, VVAK, BankGiro Loterij VIP-KAART: gratis
  • CJP, Stadspas, EYCA: 50% van de reguliere ticketprijs