Ontdek de Heineken Experience!

Ga op bezoek bij 1 van de brouwerijen van het wereld beroemde Nederlandse biermerk Heineken in Amsterdam. Sinds 1991 is dit een open museum van het merk Heineken. Met proeverijen, geschiedenis en culturele tentoonstellingen wordt je ondergedompeld in de wereld van dit illustere bedrijf. Je loopt door het historische pand en ontdekt het speciale brouw proces dat zorgt voor de unieke Heineken smaak.

 

Dit leer je bij de Heineken Experience

Tijdens deze leerzame en uitdagende excusie leer je meer over het bierbrouw proces, het onstaan van Heineken en de lange geschiedenis van het merk. Ook wordt stil gestaan bij enkele belangrijke punten uit de historie en mag je je eigen biertje tappen. Je begint, daar waar het brouwen begint, de ingredienten. De hop, het water, het gistproces komen allemaal aan bod. Tot aan het echte brouwen, wat nog steeds in kleine maten gebeurt in deze brouwerij die nu voornamelijk als museum gebruikt wordt. Bekijk onderstaande promotie video voor een persoonlijke indruk. Aan het einde van de toer mag je ook nog eens 5 van de meest populaire bieren proeven, samen met bijpassende kaasjes en bitterballen. Een perfecte afsluiter van een mooie dag.

Hier vindt je de Heineken Experience

Je vindt het Experience ceter net buiten de binnenstad bij de Albert Cuypmarkt aan de Stadhouderskade nummer 78. Het is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer, via de bus en tram. Maar ook met de auto er is namelijk een parking om de hoek voor bezoekers. 

Openingstijden

De Heineken Experience is geopend van maandag tot en met donderdag van 10:30 tot 19:30. Van vrijdag tot en met zondag is het center open van 10:30 tot 21:00 uur. Daarnaast is de Heineken Experience het gehele jaar geopend en toeghankelijk voor iedereen jong en oud en het is zelfs rolstoeltoeghankelijk. UIteraard wordt er geen alcohol geschonken aan bezoekers jonger dan 18 jaar.