Parkeren in Amsterdam

Parkeren in Amsterdam en Grootwaterloo kan af en toe een uitdaging zijn, daarom hebben wij een aantal van de mogelijkheden en parkeer oplossingen op een rij gezet.

– gratis parkeren Amsterdam
– Parkeren Schiphol
– Parkeren Amsterdam West
– Parkeren Amsterdam Noord
– Parkeren Amsterdam oost
– Goedkoop parkeren Amsterdam

Parkeer mogelijkheden Amsterdam

In Amsterdam kunt u op meerdere plaatsen aan de straat parkeren, let wel goed op de verkeersaanwijzingen Amsterdam hanteert een streng parkeer beleid omdat de stad dagelijks vele auto’s te verwerken en verwelkomen krijgt. U kunt ook kiezen voor een parkeergarage of een parkeerplek buiten de stad.

Parkeren aan de straat
Wanneer u ervoor kiest om in een straat te parkeren, dan heeft u veelal drie betaal opties.

1. Betalen met kleingeld in de meter
2. Betalen met pin in de meter
3. Achteraf betalen via een app of uw telefoon

Betalen met kleingeld in de meter
In vele straten is het mogelijk uw voertuig te parkeren, parkeren in Amsterdam is echter niet goedkoop, zorg er daarom voor dat u voldoende kleingeld bij heeft en optijd terug bent bij uw voertuig, wanneer uw parkeertijd voorbij is.

Betalen met pin in de meter
Sommige parkeerautomaten zijn inmiddels uitgerust met de mogelijkheid om via pin te betalen. U toetst vaak uw kenteken en het aantal minuten dat u wilt parkeren in en kiest voor betalen met pin.

Achteraf betalen via app of uw telefoon
U kunt de bordjes wel en ziet ze steeds vaker. Blauwe bordjes in straten met betaald parkeren met een nummer van 4 cijfers. Deze codes zijn bedoeld om door te geven dat uw auto in een bepaald gebiedt staat. Dit kunt u doen via uw telefoon of een app. De twee meest populaire systemen zijn van YellowBrick en Parkline.

Download hier de YellowBrick app

Download hier de Parkline app