Parkeren

Bezoekt u een grote stad als Amsterdam of het district Waterlooplein met de auto dan moet u deze ergens kwijt. Gelukkig zijn er vele mogelijkheden en oplossingen. Ook kunt u veel geld besparen door vooraf goed af te stemmen waar u hoe lang wilt verblijven en parkeren.

Parkeren in Amsterdam
Parkeren Waterlooplein
Parkeren Schiphol

Tips om parkeerboetes te voorkomen

Omdat er dagelijks veel verkeer door de stad gaat, wordt er ook regelmatig gecontroleerd bij de betaald parkeerplaatsen. Om parkeerboetes te voorkomen zijn er een aantal handige trucs.

1.    Parkeren in een parkeergarage
In een parkeergarage kunt u geen gemeentelijke parkeerboete krijgen en betaalt u achteraf. Ook kunt u vaak met pin of creditcard betalen zodat u niet met een portemonnee vol met kleingeld hoeft rond te lopen.

2.    Parkeren met een app
Veel gemeentes in Nederland accepteren al de apps van Yellowbrick en Parkline, hiermee kunt u eenvoudig en snel per minuut parkeren op een parkeerplaats, zolang als toegestaan. U betaalt achteraf en hoeft ook hiervoor geen kleingeld mee te nemen. U logt namelijk in op de app en geeft door bij welke parkeernummer u wilt parkeren. De app houdt vervolgens bij hoe lang u geparkeerd heeft. Let wel op dat u de app optijd stopt als u weer weg wilt rijden naar uw volgende bestemming.

Tip: download in de app strore van Android of IOS de app van Yellowbrick of Parkmobile

3.    Parkeren buiten de stad
U kunt er ook voor kiezen om uw auto buiten de stad te parkeren en verder te reizen met het openbaar vervoer. Deze optie is vaak iets tijdrovender, maar wel flink goedkoper en voorkomt parkeerfrustraties.

Het openbaar vervoer

Om de vele toeristen en inwoners snel en veilig naar hun bestemmingen te brengen. Investeert Amsterdam al jaren in het openbaar vervoer, zoals de treinen, trams, metro en bussen. Zo wordt de druk op de wegen verlaagd en de snelheid van het vervoer verhoogd. Ook het openbaar vervoer is een uitstekende manier om Amsterdam te bezoeken.